Organik Muz ile İthal Muz Arasındaki Fark Nedir?
Organik muz ile ithal muz arasındaki fark nedir? Muz, dünyada en çok yetiştirilen tropik meyvelerden biridir. Şeker ihtiyacını gidermede ve tok tutması için tüketilmektedir. Sevilen ve en çok tüketilen meyveler arasındadır. Yüksek besin değerine sahiptir. Kolay sindirilebilen, karbonhidrat içeriği yüksek ve yumuşak dokusu nedeniyle tüm yaş grupları arasında yaygın olarak tercih edilmektedir. Çocukların severek tükettiği bu tatlı meyvenin birçok yararı vardır. Kemik sağlığına, kansere ve kalp sağlığına çok iyi gelmektedir. Muz, Musaceae ailesine aittir. 50 türü olan bir meyvedir. Muzun tüm dünyada birçok çeşidi vardır. Eski yıllarda kırmızı veya yeşil renge sahip olan muz pişirilerek tüketilmektedir. Ülkemizde daha çok çiğ olarak tüketilen muz plantain denilen çeşidi yeşildir ve pişirilerek tüketilmektedir. Muz dünyanın en popüler meyvelerindendir. Enerji ve besinlerle dolu olmasının yanı sıra tropikal meyve günün her saatinde uygun bir atıştırmalıktır. Genellikle marketlerde ve organik olmayan muzlarla yan yana satılmaktadır. Birbirine muz çeşitleri arasında pek bir fark yoktur.
İkisi arasında önemli beslenme farklılıkları bulunmamaktadır. Ancak aralarında önemli farklar bulunmaktadır. Organik muz tatlıdır ancak ithal muzda tat yoktur ve kabuğu sert, yeşilimsidir. İthal muz sert olduğu için pişirilerek yenilebilir. Organik muz ise yumuşak ve tatlıdır. Kabuğu sarı ve kahverengidir. Çiğ olarak yenilebilir. Organik muz ile ithal muz maliyeti arasında fark yoktur. İthal muz Ekvator başta olmak üzere birçok yabancı ülkeden ithal edilmektedir.
Organik muz ise Anamur’dan gelmektedir. Bu yüzden kısa sürede kararır ve tadı çok daha şekerlidir. İthal muz ise çok serttir ve belli belirsiz bir tadı vardır, kokusuzdur. Organik muzun kokusu vardır. Bu yüzden organik muzlar ithal muza göre daha çok tüketilmektedir. İthal muzu her mevsim tüketebilirsiniz. Ancak organik muzları üretildiği zamanlarda tüketmelisiniz. Organik muzlar çok daha sağlıklıdır çünkü kimyasal kalıntı bulunmamaktadır ancak ithal muzlarda kimyasal kalıntı söz konusudur. Bu nedenle organik muzun tüketilmesi çok daha güvenilir ve sağlıklı olacaktır.