En İyi Banyo ve Mutfak Dolabı Boyası Hangisidir?
Mobilyalar sık sık kullanılan eşyalar olduğu için zamanla aşınabilir, boyası soyulabilir ve ahşabı yıpranabilir. Banyo ve mutfak dolabı sürekli olarak ihtiyaç duyduğumuz depolama alanlarıdır. Yaşam alanlarımızı düzenleyerek, toparlayan organize eden kullanışlı ve konforlu eşyalardır. Dolaplar genellikle ahşaptan üretilmektedir. Banyo ve mutfaklar alan olarak çabuk nemlenmeye ve ıslanmaya müsait olan alanlardır. Her ne kadar işimiz bittikten sonra temizleyip kurulasak da yemek yaptığımız durumlarda neme veya ıslanmaya maruz kalabilen yerlerdir. Bu durumda zamanla dolapların yıpranmasına sebep olabilir.
Mutfak ve banyo dolaplarının uzun yıllar dayanıklı olmasını istiyorsanız eğer nemli bezle yüzeylerini temizleyip kurulamalısınız ve kesinlikle alkol içerikli sıvı temizleyicilerle dolaplarınızı silmemelisiniz. Akrilik boyalar günümüzde en çok tercih edilen yeni nesil popüler boyalardır. Su bazlı, saf ve kaliteli ürünlerdir. Kendiliğinden parlak olduğu için de vernik uygulamasına ihtiyaç duymayan dayanıklı boyalardır. Bu boyalarla banyo ve mutfak dolaplarınızı rahatlıkla boyayabilirsiniz. Aynı zamanda laminant, porselen, parke, cam, plastik, galvaniz, fayans, seramik, duvar, kâğıt, karton, beton, alüminyum, metal gibi yüzeyler üzerinde de çok etkili sonuçlar veren bir boyadır. Yüksek örtücülük özelliğine sahip olduğu için yüzeyleri pürüzsüz hale getirmektedir. Uzun yıllar kullanılabilecek dayanıklı boyalardır. Dirençli boyalardır ve su yalıtımı sağlamaktadır. Bu boyalar çok iyi bir şekilde yayılan ve zemine yapışan türde boyalardır. Yüzeylerde fırça izi bırakmadığı için rahat bir kullanım sağlar. Boyanan yüzeylerde leke ve kir gibi etmenler oluşmaz. Bu sebepten dolayı yüzeyleri nemli veya sirkeli bezle rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Mutfak ve banyo dolaplarınızı istediğiniz bir renge akrilik boyalarla boyayabilirsiniz. Günümüzde en çok tercih edilen kaliteli boyalardır. Bunun nedeni kullanımının pratik olup kısa sürede olumlu sonuç vermesidir. Kullanım alanları ve renk skalası geniş kaliteli boyalardır. Dolaplarınızı akrilik boya ile boyamadan önce yüzeyleri mutlaka çok iyi bir şekilde temizlemeniz gerekmektedir. Temizlik aşaması boya aşamasının en önemli sürecidir. Yüzeyde bulunan kir, kalıntı ve lekelerden mobilyaları temizlemelisiniz. Eğer, zımparalama gerekiyorsa mutlaka yapmalısınız. Aksi halde boya yüzeylere yapışmaz ve çirkin bir görüntü ortaya çıkar. Akrilik boyalar su bazlı olduğu sadece homojen oluncaya kadar karıştırmalısınız. Ardından tepsiye dökerek hazır hale getirmelisiniz. Kullanacağınız malzemeler kadife rulo fırça, moher rulo fırça ve ipek fırçadır. Boyama işlemine öncelikle girintili ve çıkıntılı yerlerden başlamalısınız bu işlemi ipek fırça kullanarak yapmalısınız. Daha sonra diğer alanları moher rulo fırçayla boyayabilirsiniz. Boyama sırasında fırçanızı aynı açıları kullanarak fırçanızla boyayı sürmelisiniz. Birinci katın bitmesinin ardından üç saat kadar kurumasını beklemelisiniz. Daha sonra ikinci kata geçerek aynı işlemi yapmalısınız.
Boyama sırasında ortama sıcaklığının 5-30 derece olması gerekir. İlk yedi gün boyunca banyo ve mutfak dolaplarınızı kullanmamalısınız. İtip, çekme yapmamalısınız. Mobilyanızın üzerinde su birikintisi oluşmaması gerekmektedir. Aksi halde nemli olursa havlu kağıtla kurulamalısınız. Yüzeyi darbelere karşı korumalısınız. Yedi günün sonunda yüzeyler üzerinde leke sökücü, lavabo açıcı, çamaşır suyu, tuz ruhu, tiner ve dezenfektan gibi kimyasallarla temizlememesiniz. Bunun yeni nemli bez veya sirkeyle silebilirsiniz.
Dolaplarınızı boyarken mutfak ve banyonuzda yoğun olarak kullanılmış olan renge uyumlu bir renk seçmelisiniz. Banyoda karolar ve eşyalarınız hangi renk ise o renge uyumlu olması gerekir. Aynı şey mutfağınız içinde geçerlidir. Duvar boyası, tezgahla uyumlu bir renk olması çok daha şık ve estetik duracaktır. Mutfağınız ve banyonuz dar ise açık renk boya kullanmalısınız. Beyaz, açık gri, ekru, kum beji, mint yeşili gibi renklere boyayabilirsiniz.
Mutfak Fayans Hangi Boya ile Boyanır?
Mutfak ve banyolar yaşam alanlarının portatif özel alanları içerisindedir. Zemin döşemeleri, duvar döşemeleri, eviyeler, lavabo sepetleri, tablolar, dekoratif ürünler ve dolaop gibi bütünlüğü ifade eden mobilyaları günümüzde trend olan akrilik boya çeşitleri ile boyayabilirsiniz.
Banyo Hangi Boya ile Boyanır?
Banyo alanları dekoratif alanlar içerisinde olan, kişişel bakımın gerçekleştiği, yaşam alanlarındaki ferah alanlardan biridir. Banyo yer zemin döşemeleri, banyo duvar dekorasyonları, banyo dolabı, banyo mobilyalarıi, banyo muslukları, banyo eviye seti, banyo lavano sepeti, banyo duşakabin seti, banyo küveti gibi banyo dekorasyon ürünlerini yağlı ve boya epoksi boya, akrilik boyalar ile kolayca boyararak eski banyonuza masrafsız ve minimum maliyet ile yeni banyo modelleri stili ortaya çıkarabilirsiniz. En iyi banyo bayosu akrilik boyadır. Akrilik boyalar su bazlı, kokusuz kaliteli olduğu için uzun süre dayanıklı ve mat görünüm sağlar. Banyo boyamak için akrilik boya çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
Akrilik Boya Suya Dayanıklı mı?
Akrilik boya su bazlı olduğu için kuruduğu zaman suya dayanıklı hale gelir. Bunun dışında diğer boya çeşitlerine göre akrilik boya kullanmak, boyanın alanda daha rahat temizlik yapabilmenize olanak sağlar. Akrilik boyaların üzerindeki lekeleri su ile silerek kolayca çıkarabilirsiniz.